Mie met garnalen , vlees en groentjes

voor 4 personen :

Ingredienten :

  • 500 gr niet al te dunne mie
  • 4 el olie
  • 3 lenteuitjes , schoongemaakt en in grofgesneden
  • 100 gr hespblokjes
  • 100 gr roze garnalen
  • 100 gr gekookte kippereepjes
  • 3 wortel , geschild en in fijne reepjes gesneden
  • 100 gr prinsesseboontjes , in stukjes gesneden
  • 2 el droge sherry
  • 100 gr sojascheuten
  • 1/2 rode paprika , in fijne reepjes gesneden
  • 50 gr diepvrieserwtjes
  • 4 el sojasaus ( bij voorkeur lichte sojasaus
  • peper , Piet Huysentruyt wokmolentje
  • 1 koffielepel piet huysentruyt wokbouillon
  • Bereiding :

    Kook de mie gaar zoals aangegeven op de verpakking . Giet af en doe er een eetlepel olie door. Verhit de wok met 3 el olie op laag vuur en roerbak eerst de lenteuitjes , wortel , erwtjes , paprika en prinsesseboontjes gedurende 2 minuten. Zet het vuur hoog en doe er de hespblokjes , kipreepjes , sojascheuten , sherry , sojasaus en wokbouillon erbij . Meng goed onder elkaar . Doe er de garnalen bij en meng er vervolgens de mie onder . Kruid met peper en het wokmolentje . 1 minuutje goed laten doorwarmen en meteen serveren .

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *