
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Deeg:
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 180 ml karnemelk, op kamertemperatuur
- 50 gr koude boter
- 1/2 tl baksoda
- 1 tl zout
- 1 tl italiaanse kruiden
Overig:
- Tomatenpassata
- 150 gr Sneetjes kippenwit of hesp of salami…..
- 300 gr Gemalen mozzarella
- 75 gr groene pesto
- 1 zoete puntpaprika, in fijne blokjes
- Oregano
- Ronde bakvorm 22 cm
- Bakpapier
Bereiding:
Smeer je bakvorm in met wat olie , snij een ronde vorm uit het bakpapier met de diameter van je bakvorm en leg in de vorm.
Snij een lange reep bakpapier die langs de binnenwand van je bakvorm past.
Verwarm de oven voor op 170°C, hetelucht.
Maak het deeg:
Meng bloem met zout, kruiden en baksoda.
Doe de boter erbij en kneed dit met je (schone!)handen er wat door tot het wat kruimelig wordt.
Doe in de kom van een keukenrobot, doe de karnemelk erbij en kneed 10 minuten tot een soepel deeg dat loskomt van de kom.
(Je kan natuurlijk ook manueel kneden)
Bestrooi je werkvlak met bloem.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ca. 30×40 cm.
Beleg met een dunne laag passata, wat oregano, beleg met kip of ham of salami, overstrooi met paprikastukjes en wat mozzarella.
Rol het deeg strak op langst de lange zijde, zodat je een rol krijgt.
Snij voorzichtig in 12 stukken en verdeel ze in de bakvorm met het snijvlak naar boven toe.
Verdeel over elk stukje wat groene pesto en bestrooi met de overige mozzarella.
Zet in de oven gedurende 25 tot 30 minuten.
Eventueel verhoog je de laatste minuten de temperatuur om de kaas een extra crispy korstje te geven.