Flatbread pizza met tomaat en gegrilde courgette

Ingrediënten:
Voor 2 pizza

Voor de flatbreads:

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr griekse yoghurt op kamertemperatuur
  • Mespunt zeezout
  • 1/2 tl lookpoeder
  • 1/2 kl peterselie

Verder:

  • Tomatenpassata
  • 1 kleine courgette, in fijne schijven
  • 2 tomaat, in schijven
  • 75 gr geraspte mozzarella
  • 100 gr (buffel)mozzarella
  • Rucola
  • 1/2 el pizzavkruiden
  • Olijfolie
  • Grillpan
  • Bakplaat

Bereiding:

Flatbread:
Meng de bloem met zout en kruiden.
Voeg de yoghurt toe en kneed tot een homogeen en soepel deeg.
In het begin is dit een plakkerig deeg, maar blijf doorkneden en dan gaat de bloem de yoghurt mooi opnemen. Normaal zou je na 10 minuten dit resultaat moeten bekomen.
Dek het deeg af en laat het 30 minuten rusten.
Verhit een grillpan, ingevet met een zeer klein beetje olie.
Verdeel het deeg in 2 en rol de deegbolletjes uit tot ca. 3 mm dikte.
Bak elk deeglapje in de grillpan ca. 2 a 3 minuten aan elke zijde.

Grill de courgetteschijfjes nadien in dezelde grillpan.

Maak de pizza:
Verwarm de oven voor op 250°C, onder en boven warmte
Leg de flatbreads op een bakplaat.
Bestrijk elke flatbread met een dun laagje passata.
Verdeel de geraspte mozzarella erover.
Verdeel de gegrilde courgette hierop en wat schijfjes tomaat.
Verdeel plukjes van de mozzarella bol erover en wat pizzakruiden.
Bak ze af ca. 10 à 15 minuten of tot de mozzarella lichtjes kleurt.
Haal uit de oven , verdeel wat rucola over de pizza en druppel er wat olijfolie over.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial