Ingrediënten:
Voor 2 broodpizza’s
- 2 grote sneden witbrood van ca. 30cm (zelfgemaakt of je kan dit ook kopen in de meeste warenhuizen onder Bruschetta XL)
- 40 ml olijfolie
- 1 gehakte teen look
- 1 el fijngehakte peterselie
- 200 gr philadelphia natuur
- 1 el pesto
- 1 a 2 el olijventapenade (optioneel)
- 200 gr geraspte mozzarella
- 100 gr verse spinazie
- 1/2 kleine courgette, in dunne schijfjes
- 150 gr kippenfilet in stukjes
- 1 kl kippenkruiden
- gedroogde oregano
- pizza olie, pikante olie of gewone olijfolie
- bakplaat met bakmat of bakpapier
Bereiding:
Stoof de spinazie lichtjes aan.
Kruid de stukjes kip met kippenkruiden en bak ze aan.
Verwarm de oven voor op 200°C, onder en boven warmte
Meng de olijfolie met gehakte peterselie en de look, bestrijk hiermee de sneden brood.
Leg ze op een bakplaat en rooster in de oven gedurende 10 minuten.
Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuutjes koelen.
Zet de oven nu op 220°C.
Zet de spinazie
Meng de philadelphia met de pesto, bestrijk de broodsneden ermee.
verdeel ca. de helft van de mozzarella over de sneden.
Verdeel er de spinazie over, schijfjes courgette en de gebakken kippenstukjes.
Verdeel opnieuw mozzarella erover, de tapenade en strooi er wat oregano over.
Zet de broodpizza’s ca. 15 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten en lichtjes begint te bruinen.
Druppel er wat pizza olie over.