Ingrediënten:
Voor 2 pizza’s:
- 2 pizzabodems met courgette (magioni)
- 300 gr gemengd gehakt
- 50 gr cottage cheese
- 1 el gehaktkruiden
- 1 tl lookpoeder
- 1/4 van kleine courgette, fijne schijfjes
- 1/2 rode zoete puntpaprika, fijne ringetjes
- 1 à 2 Sjalot, in fijne ringetjes
- Potje pizza basissaus (bv Elvea)
- 150 gr geraspte mozzarella
- Oregano
- Pizza olie
Bereiding:
Maak de balletjes door het gehakt te mengen met de cottagecheese, lookpoeder en gehaktkruiden.
Maak er balletjes van (ca. 2cm).
Bak ze in de pan rondom bruin gedurende een 5 minuten.
Ze hoeven niet perfect gaar te zijn, aangezien ze nadien op de pizza verder garen.
Verwarm de oven voor op 250°C hetelucht, indien je een pizzasteen hebt verwarm je die ook mee.
Besmeer de pizzabodems met een dun laagje pizza basis.
Verdeel 75 gr mozzarella over de bodems.
Verdeel de courgette, rode paprika en sjalotringen erover.
Verdeel de balletjes en de overige mozzarella.
Werk af met rijkelijk wat oregano.
Leg de pizza’s op de hete pizzasteen en bak ze af gedurende ca. 10 à15 min.
Druppel er wat pizza olie over.
Tip: Is de cottagecheese behoorlijk grof van korrel, kan je hem ook even licht mixen. Of mix hem glad als je niet graag de korrelstructuur hebt.
Uiteraard kan je ook zelfgemaakte pizzabodems gebruiken.