Pizza bianca met mascarpone, pistachepesto en mortadella

Ingrediënten:
Voor 1 grote pizza of 2 kleine pizza’s

  • pizzadeeg voor 2 pizza’s (recept op onze website)
  • 150 gr mascarpone
  • 60 gr pistachepesto (recept op onze website)
  • peper en zeezout met mediterrane kruiden
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 1/2 kleine courgette, in fijne schijfjes
  • gedroogde oregano
  • 100 gr mortadella
  • 10 gr ongezouten pistachenoten, grof gehakt
  • pizza olie
  • enkele blaadjes verse basilicum, in fijne reepjes
  • semolina bloem om uit te rollen
  • pizzasteen of pizza bakplaten
  • pizzaschep

Bereiding:

Maak het pizzadeeg goed op voorhand klaar, gezien de nodige rijstijd. (Zie recept pizzadeeg)
Verwarm de oven zo warm mogelijk voor (250°C tot 300°C) en leg er eventueel ook de pizzasteen in als je die gaat gebruiken.
Strooi rijkelijk wat semolina bloem uit over je werkoppervlak en rol het deeg uit in 2 kleinere pizza’s of je kan er 1 grote pizza van maken.
klop de mascarpone los met 1 el van de pesto. Kruid eventueel bij met peper en zeezout met mediterrane kruiden.
Bestrijk hiermee de pizzabodem.
Verdeel 100 gr van de mozzarella over de mascarpone.
Verdeel er de schijfjes courgette over en verdeel de rest van de pesto erover.
Strooi er nog 40gr mozzarella over en wat gedroogde oregano.
Leg de pizza’s op een pizza bakplaat. (gebruik hiervoor een pizzaschep)
Zet in de oven (leg de pizza op de pizzasteen als je die gebruikt) en bak de pizza gedurende 10 a 15 minuten (afhankelijk van de maximum temperatuur die je oven aankan)
Haal de pizza uit de oven, verdeel er de mortadella over, en het laatste dat je over hebt van de mozzarella.
Zet nog een minuut in de oven zodat de mortadella wat warme gevoeld heeft.
Overstrooi de pizza met de verse basilicum, gehakte pistachenoten en wat pizza olie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial