Appelmoes

Ingrediënten:
Ca. 1 kg appelmoes

  • 8 grote appelen (jonagold), geschild en ontdaan van klokhuis
  • 2 a 3 dl water
  • Optioneel: 1 kl vanilleboonpasta
  • 3 el kristalsuiker (of suikervervanger zoals zusto, stevia, tagatesse …)

Bereiding:

Snij de appelen in blokjes en doe in een ruime stoofpot.
Doe er 2 dl water bij en zet op een medium hoog vuur, breng aan de kook.
Laat een5 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
Voeg vanille en suiker toe, indien nodig nog extra water.
Laat opnieuw 5 minuten verder stoven onder deksel.
Stamp de appelen wat fijn met een pureestamper.
Je kan ze ook mixen.
Proef en vieg eventueel extra suiker toe.
Laat verder stoven tot het water grotendeels verdampt is.

Als je liever mousseline hebt, dan mix je de appelmoes en haal door een zeef.

Variatie:
Gebruik eens de helft jonagold en de helft granny smith.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial