Groene shakshuka

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 teen look, genperst
  • 2 preien, in ringetjes
  • 1/2 groene paprika, in kleine blokjes
  • 1/2 kleine courgette, in kleine blokjes
  • 200 gr verse spinazie
  • 250 ml alpro soja (light)
  • 2 tl za’atar
  • Peper en zout
  • 1 tl groene tabasco
  • Olijfolie
  • Diepe antikleefpan (met deksel)
  • 2 ovenschaaltjes

Bereiding:

Je kan dit volledig in een diepe en ruime antikleefpan maken of gedeeltelijk in de oven.
Indien je de oven gebruikt: verwarm deze voor op 170°C, hetelucht.

Doe wat olijfolie in de pan en verhit op een medium vuur.
Doe er de sjalot, look, paprika en courgette in en stoof 2 minuten.
Voeg de prei toe en stoof 5 minuten mee.
Voeg er de za’atar aan toe en wat tabasco.
Roer goed door.
Doe er de spinazie bij en laat slinken onder deksel, zet het vuur nu laag.
Voeg er de alpro room aan toe en laat nog 3 minuten sudderen.
Kruid bij met peper en zout.
Verdeel in 2 ovenschaaltjes, breek 2 eitjes in elk schaaltje.
Kruid de eitjes ook nog met wat peper en zout.
Zet in de oven ca. 10 minuten.
Hou het goed in het oog, scheck eventueel na 5 minuten hoe de stolling van de eitjes zijn. Ze zijn goed als het eiwit gestold is en de dooier nog lopend.
Gebruik je liever alleen de pan, breek de eieren dan rechtstreeks in de pan: maak kuiltjes tussen de groenten, breek de eitjes erin, kruid met peper en zout.
Hou het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat dit 5 minuten garen. Check ook hier de eitjes geregeld.

Serveer met flatbread, turks brood, gewoon brood ….

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial