Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 500 gr bloemige aardappelen, geschild
- 200 gr zoete aardappel, geschild
- 1 teentje look
- 1/2 blokje tuinkruidenbouillon
- 25 gr veldsla
- 50 gr jonge spinazieblaadjes
- 25 gr geraspte rode biet
- 1 lente ui, in ringetjes
- 0.5 dl alpro soja cooking (light)
- 40 gr philadelphia natuur (light)
- 4 sneetjes kippenwit charcuterie, in stukjes gesneden (optioneel)
- 300 gr kippengehakt
- 50 gr geraspte gruyère kaas
- peper, zout, nootmuskaat
- 1/2 kl kippenkruiden
- 1 el Anco paneermeel met paprika&peterselie
- vers gehakte peterselie + enkele plukjes voor de afwerking
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C, hetelucht.
Snij de aardappelen en zoete aardappel in gelijke stukken , kook ze samen met het teentje look en bouillonblokje.
Meng het gehakt met de geraspte kaas, kruiden en paneermeel.
Vorm er grote ballen van (of een klein vleesbroodje kan je natuurlijk ook maken)
Bak de gehaktballen (of het vleesbroodje) in de oven, gedurende ca. 20 minuten
Giet de aardappelen af en pureer ze met de soja cuisine en philadelphia.
Kruid met peper en zout en wat nootmuskaat, meng er wat vers gehakte peterselie onder.
Meng de veldsla, spinazie, lente ui en rode biet eveneens onder de puree.
Snij de gehaktballen (of vleesbroodje) in schijven en verdeel over de groentenpuree.
Werk af met wat extra plukjes verse peterselie.