Voor 1 pizza bodem:
- 200 gr bloem type 00 (pasta)
- 100 gr lauw water
- 18 gr verse gist of 6 gr droge gist
- 2 el olijfolie
- 1 gr kristalsuiker
- 2 gr zeezout
- Optioneel: 1 kl droge oregano
Bereiding:
Maak je pizzadeeg.
Meng de gist met het lauwe water, los het goed op.
Meng in een kom van de standmixer (je kan natuurlijk ook manueel gaan kneden) de bloem met het zout en suiker en optioneel oregano. Meng het goed door de bloem.
Voeg het gistmengsel toe en vermeng het goed met de bloem op de laagste stand. Voeg ook de olie toe. Kneed het deeg 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Merk je dat het toch wat te droog is , voeg dan druppelsgewijs nog een beetje water toe. Omgekeerd kan ook: is het te vochtig, voeg dat wat bloem toe , maar niet meer dan een 1/2 koffielepel per toevoeging.
Leg het deeg in een ingeoliede kom en dek af. Zet 2 uur in een warme ruimte.
Strooi wat bloem op een schone tafel en rol het deeg uit tot een diameter van 25 a 30 cm
Beleg naar keuze, bak de pizza af bijvoorkeur op een pizzasteen . Zet de oven op de heetst mogelijke stand en laat de pizzasteen mee voorverwarmen.
Heb je een echte pizzaoven, dan gebruik je uiteraard deze !