Puppy cupcakes- 3 soorten (speciaal voor onze viervoeters)

Ook voor onze viervoeters kan je zelf lekkernijen maken .
Ik geef je hier 3 verschillende opties:

met pompoen , met wortel en eentje met kaas. In elk van deze zit pindakaas verwerkt, zorg ervoor dat je pindakaas zonder xylitol hebt, dan is deze volkomen veilig om te gebruiken voor je geliefde huisdier.
Werk ze af met een roomkaastopping en hondensnoepjes.

  1. Puppycake met pompoen: voor ca 12 stuks

Ingrediënten:

  • 160 gr pindakaas
  • 225 gr pompoenpuree (pure pompoen), uitgelekt
  • 60 gr zonnebloemolie
  • 85 gr honing
  • 2 grote eieren
  • 155 ml kippenbouillon of water
  • 190 gr havermeel
  • 8 gr bakpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, onder en boven warmte

Meng de droge ingrediënten.
Meng de natte ingrediënten, meng deze zeer goed door elkaar.
Voeg de droge bij de natte en vermeng tot alles 1 geheel is.
Verdeel cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm, verdeel het beslag en bak de cakes ca. 20 min.
Laat ze afkoelen op een rooster.

  1. Puppycakes met wortel: voor 6 stuks

Ingrediënten:

  • 1 groot ei
  • 75 gr pindakaas
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 110 gr honing
  • 100 gr geraspte wortel
  • 130 gr volkorenmeel
  • 30 gr havermeel
  • 4 gr bakpoeder

Bereiding:

Meng de droge ingrediënten.
Meng de natte ingrediënten, meng deze zeer goed door elkaar.
Voeg de droge bij de natte en vermeng tot alles 1 geheel is.
Verdeel cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm, verdeel het beslag en bak de cakes ca. 20 min.
Laat ze afkoelen op een rooster.

  1. Puppycakes met spelt en kaas: voor 6 stuks

Ingrediënten:

  • 200 gr speltbloem (of je kan helft spelt en helft havermeel gebruiken)
  • 4 gr bakpoeder
  • 1 groot ei
  • 65 gr geraspte emmental
  • 75 gr sojamelk of havermelk
  • 37 gr zonnebloemolie
  • 1 el pindakaas

Bereiding:

Meng de droge ingrediënten.
Meng de natte ingrediënten, meng deze zeer goed door elkaar.
Voeg de droge bij de natte en vermeng tot alles 1 geheel is.
Verdeel cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm, verdeel het beslag en bak de cakes ca. 20 min.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Frosting: voor ca. 12 stuks

Ingrediënten:

  • 130 gr roomkaas
  • 110 gr pindakaas
  • 1 el honing
  • 2 el sojamelk of havermelk

Bereiding:

Klop alle ingrediënten samen op een medium snelheid tot een luchtige topping. (Ca. 3 minuten)
Doe ineen spuitzak en spuit leuke toetjes op de cakes, werk ze af met wat snoepjes of koekjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial