Ingrediënten:
- 200 gr roomboter op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 200 gr zelfrijzende bloem, gezeefd
- 50 gr suiker
- 1,5 el melk
- 150 gr ube halaya (confituur van paarse zoete aardappel, in de Aziatische winkel of online te verkrijgen)
- 2 el ube extract (eveneens online of in de Aziatische winkel te verkrijgen)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C, onder en boven warmte.
Klop de roomboter met suiker tot een cremig geheel in ongeveer 3 minuten op medium snelheid.
Voeg 1 voor 1 de eieren eraan toe , klop tot volledig opgenomen door de boter, voeg de ube jam en extract eraan toe . Klop nog even goed door.
Voeg op lage snelheid de bloem toe in delen. Klop 30 seconden door .
Voeg de melk eraan toe en klop nog 30 seconden door.
Stort het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in 50 a 60 minuten.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Tip: je kan er ook cupcakes van bakken. Het beslag zal ongeveer 8 cupcakes geven.
Bak de cupcakes ongeveer 18 a 20 minuten.
Je kan ze aftoppen met een roomkaastopping.
Please follow and like us: