Ingrediënten:
Voor 12 stuks
- 150 gr havermeel
- 30 gr kastanjemeel of amandelmeel of hazelnootmeel
- 4 gr baksoda
- 2 gr bakpoeder
- 1 gr zeezout
- 2 gr kaneel
- 1 gr pimentpoeder
- 0,5 gr gemalen gember
- 0,5 gr gemalen nootmuskaat
- 2 eieren
- 85 gr lichtbruine suiker
- 60 ml amandelmelk of gewone
- 280 gr uitgelekte pompoenpuree
- 120 ml zonnebloemolie
- 5 ml vanille extract
- 2 el Pompoenpitten + extra
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C , onder en boven warmte.
Meng in een kom de droge ingrediënten met de kruiden.
Meng in een andere kom de natte ingrediënten.
Voeg ze daarna samen en vermeng tot een deeg. Let op dat je niet onvermengd, net tot alles 1 geheel vormt.
Neem een cupcakevorm en doe er 12 papieren cupcakevormpjes of muffinpapiertjes in.
Vul ze met het beslag en werk af met wat pompoenpitjes en zet in de oven.
Zet ze de eerste 5 minuten op 220°C en verlaag dan de temperatuur naar 180°C. Bak ze nog ca. 20 minuten verder.
Ze zijn gaar als je er met een coctailprikker in steekt en deze droog uitkomt.
Laat verder afkoelen op een rooster.
Please follow and like us: