Ingrediënten: Voor +/- 15 cupcakes:
- 200 gr. Philadelphia roomkaas (je kan ook Griekse yoghurt gebruiken)
- 150 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snuf zout
- 4 eieren
- 180 ml zonnebloemolie
- 200 gr. Zelfrijzende bloem
- rasp van een citroen
- citroensap van 1/2 citroen
- 1 el. maanzaad
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C(boven en onderwarmte, indien je met heteluchtcirculatie bakt, verwarm je voor op 160°C).
Mix in een ruime kom de roomkaas, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout mooi glad.
Giet dan de zonnebloemolie erbij en mix het weer samen.
Voeg de eieren per een erbij en mix de eieren op hoge snelheid bij het beslag.
Zeef de bloem bij het beslag en mix op lage snelheid bij het beslag.
Doe het citroensap bij het beslag en ook de citroenrasp erbij. Mix dit door het beslag en voeg dan ook de maanzaad toe en mix weer samen.
Zet papieren cupcakevormpjes in een vorm. Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag .
Zet in de oven en bak ze een 20 minuten aan 170°C (of 160°C heteluchtcirculatie) , vervolgens nog 10 minuutjes op 150°C (140°C heteluchtcirculatie).
Prik met een stokje in een cupcake , komt het er droog uit , zijn je cupcakes klaar.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Eventueel afwerken met een dropping naar keuze .