Red velvet cake

Ingrediënten :
Voor 1 taart van +/- 20 cm

  • 115 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gr kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 240 ml karnemelk op kamertemperatuur
  • 15 ml witte azijn
  • 1 el vanille extract
  • 300 gr patisseriebloem
  • 15 gr cacaopoeder
  • 6 gr natriumbicarbonaat (baksoda)
  • 3 gr zout
  • 2 tl rode voedselkleurstof in gelvorm

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 175°C , onder en bovenwarmte.
Spray een ronde bakvorm in met bakspray.
Doe de boter in een kom van een standmixer , samen met de suiker en klop dit romig op medium snelheid gedurende een 5 minuten.
Doe 1 voor 1 de eitjes erbij en het vanille extract.
Meng de karnemelk met de rode gel kleurstof en de azijn. Meng zeer goed.
Zeef de bloem , samen met de cacaopoeder en natriumbicarbonaat en voeg dit in een 2 a 3 delen bij het botermengsel op een zachte snelheid.
Voeg het karnemelk mengsel eraan toe en meng tot het een mooi beslag geworden is. (2 minuten)
Doe het beslag in de ingevette bakvorm (vul voor 3/4) en zet in de oven voor +/- 50 minuten . De cake is gaar als je er met een satéstokje in gaat en het droog eruit komt .
(tip: Als je nog beslag over hebt , kan je er eventueel nog cupcakes van bakken).
Laat een paar minuten rusten in de cakevorm en doe de cake dan op een rooster om volledig af te koelen.

Garneer de taart naar believen met botercreme of roomkaascreme.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial