Pizza Bianca met pesto, bloemkool, broccoli en kip

Ingrediënten:
voor 1 pizza

  • 1 pizzabodem (of zelfgemaakte pizzabodem)
  • 1 potje (90 gr) Delhaize dip pesto kaas , of zelfgemaakte dip
  • Geraspte mozarella
  • 75 gr mini mozarellabolletjes
  • Gekookte broccoliroosjes
  • Gekookte bloemkoolroosjes
  • 1/2 rode paprika, in fijne reepjes
  • 100 gr gebakken kippenfilet, in stukjes
  • Oregano
  • Pizza olie of olijfolie
  • Semolina
  • Pizzasteen

Bereiding:

Leg de pizzasteen in de oven en verwarm hem voor op de zo warm mogelijkste temperatuur.
Rol het deeg uit , op een met bloem (bij voorkeur semolina) bestoven werkvlak , verdeel de pesto met kaas dip over de bodem, strooi rijkelijk wat geraspte mozarella erover, verdeel de broccoli, bloemkool, paprika en kip erover.
Maak de mozarellabolletjes goed droog en trek ze in 2 , verdeel ook over de pizza. Strooi er wat oregano over en leg de pizza met behulp van een schep op de hete pizzasteen.
Bak de pizza af in ongeveer 15 minuten of tot hij mooi gebakken is.
Snij in punten en giet er wat pizza olie over.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch