Chocolade cupcake

Ingrediënten :
Voor 12 stuks

  • 140 gr patisseriebloem
  • 185 gr kristalsuiker
  • 3 gr natriumbicarbonaat (baksoda)
  • 1 gr zout
  • 40 gr cacaopoeder
  • 35 gr chocoladechips (optioneel)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 125 ml sterke koffie op kamertemperatuur
  • 125 ml karnemelk op kamertemperatuur
  • 105 ml zonnebloemolie
  • 60 gr zure room op kamertemperatuur

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C boven en onder warmte
Doe de cupcakepapiertjes in de cupcake/muffin vorm

Zeef de bloem met het natriumbicarbonaat en de cacaopoeder . Voeg het zout en de suiker eraan toe en vermeng alles goed.
Meng de olie met de karnemelk , zure room, vanille extract en de koffie . Doe de eitjes erbij en klop even goed door.
Voeg nu het bloemmengsel erbij in 2 delen . klop dit goed door zodat alles goed met elkaar vermengd is en je een mooi homogeen beslag hebt .
Het beslag is zeer vloeibaar en dit is normaal 🙂
Optioneel kan je nu de chocoladechips erdoor doen.
Verdeel het beslag over de vormpjes (max 3/4 per vormpje vullen).
Zet in de oven voor 20 tot 25 minuten .
De cupcakes zijn gaar als je met een sateprikker erin prikt en dit er droog uitkomt (er mogen hooguit wat kruimels aan je stokje achterblijven 🙂 )

Variatie :
Als je graag een zeer intense chocoladesmaak hebt en heel donkere chocoladecupcakes wil (denk een beetje aan de smaak van een oreo koekje) , gebruik dan 50 gr cacaopoeder en 10 gr intense deep black cacaopoeder.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial