Ingrediënten :
Voor 12 stuks
- 140 gr patisseriebloem
- 185 gr kristalsuiker
- 3 gr natriumbicarbonaat (baksoda)
- 1 gr zout
- 40 gr cacaopoeder
- 35 gr chocoladechips (optioneel)
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 125 ml sterke koffie op kamertemperatuur
- 125 ml karnemelk op kamertemperatuur
- 105 ml zonnebloemolie
- 60 gr zure room op kamertemperatuur
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C boven en onder warmte
Doe de cupcakepapiertjes in de cupcake/muffin vorm
Zeef de bloem met het natriumbicarbonaat en de cacaopoeder . Voeg het zout en de suiker eraan toe en vermeng alles goed.
Meng de olie met de karnemelk , zure room, vanille extract en de koffie . Doe de eitjes erbij en klop even goed door.
Voeg nu het bloemmengsel erbij in 2 delen . klop dit goed door zodat alles goed met elkaar vermengd is en je een mooi homogeen beslag hebt .
Het beslag is zeer vloeibaar en dit is normaal 🙂
Optioneel kan je nu de chocoladechips erdoor doen.
Verdeel het beslag over de vormpjes (max 3/4 per vormpje vullen).
Zet in de oven voor 20 tot 25 minuten .
De cupcakes zijn gaar als je met een sateprikker erin prikt en dit er droog uitkomt (er mogen hooguit wat kruimels aan je stokje achterblijven 🙂 )
Variatie :
Als je graag een zeer intense chocoladesmaak hebt en heel donkere chocoladecupcakes wil (denk een beetje aan de smaak van een oreo koekje) , gebruik dan 50 gr cacaopoeder en 10 gr intense deep black cacaopoeder.