Tarwe/semolinabrood met paprika en zuiderse kruiden

Ingrediënten:

  • 400 gr tarwebloem (voor bruin tarwebrood)
  • 100 gr semolina
  • 15 gr paprikapoeder
  • 2 gr gerookt paprikapoeder
  • 5 gr miscuglio italiano (bij oil en vinegar)
  • +/- 300 ml water op kamertemperatuur
  • 7 gr zout
  • 10 gr olijfolie en 10 gr roomboter
  • 7 gr bruggeman instant gist
  • 10 gr grofgehakte peterselie

Bereiding:

In de broodmachine: programma voor normaal brood

Manueel:

Doe water , gist, bloem en semolina, alle kruiden, de olie, boter en zout in de mengkom van keukenrobot.
Gebruik het kneedstuk van de machine en kneed voor 15 minuten op lage stand tot een soepel deeg .
Merk je dat het deeg na 5 minuten nog te droog is, voeg dan klein beetje water toe. Te nat ? Doe er per keer een lepeltje tarwebloem bij.
Eigenlijk start je best met minder water en voeg je beter stapsgewijs water toe, dan je bloem moet toevoegen. Ik startte met 280 ml water. De hydratatie die je aan het deeg moet voorzien is erg afhankelijk van omgevingstemperatuur en bloemtemperatuur. Dus start liever met iets minder water en voeg per enkele ml bij.
Dek het deeg af met folie en zet op een warme plaats bij voorkeur rond de 25°C) , laat minstens 1u rijzen. Wanneer het volume verdubbeld is , is dit goed. Op koudere plekken zal dit langer duren.

Sla nu het deeg door en breng het in de gewenste vorm. Of je kan het in een beboterde en bebloemde bakblik leggen. Aan jou de keuze.
Zet opnieuw, afgedekt op een warme plaats en laat 35 a 40 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Besproei het deeg met een beetje water en bak af voor 35 a 40 minuten.
Je brood is klaar als het hol klinkt wanneer je erop tikt.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial