voor (+/- 25 stuks)
Ingrediënten:
- 3 eieren, kamertemperatuur
- 150 gram fijne kristalsuiker
- geraspte schil van ½ citroen
- sap van ½ citroen
- 200 gr patisseriebloem
- 8 gr bakpoeder
- 100 gr gesmolten roomboter
- 50 gr melk op kamertemperatuur
- 10 gr gevriesdroogde aardbeien, grof vermalen
Bereiding:
Doe de suiker en eieren in een kom en klop deze schuimig (ongeveer een 2 minuten).
Voeg de citroenrasp, het citroensap en ¾ van de melk toe. Mix dit goed door het eimengsel.
Meng de bloem met het bakpoeder , zeef dit en voeg toe aan het eiermengsel . Mix goed door, zodat de bloem mooi is opgenomen.
Voeg daarna de gesmolten en afgekoelde boter toe. Ze mag zeker niet te warm meer zijn en ook de rest van de melk, en de vermalen aardbeien. Laat het deeg een kwartiertje rusten op de kamertemperatuur.
Doe het deeg in een spuitzak.
Verwarm de oven voor op 200°C , onder en boven warmte.
Beboter en bebloem een madeleines bakvorm en spuit het deeg in de vormpjes. Vul ze voor 3/4de.
Zet ze in de oven en bak een 8 a 10 minuten.
Laat afkoelen op een rooster.
Je kan ze enkele dagen bewaren in een afgesloten blik.