Botersandwiches

Voor +/- 16 sandwiches

Ingrediënten:

  • 500 gr aveve mix voor luxebrood
  • 200 gr lauw water
  • 1 ei + 1 losgeklopt ei om te doreren
  • 8 gr zout
  • 50 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 15 gr bruggeman instant gist

Bereiding:

Doe water, zout , bloem, ei, roomboter in stukjes en de gist in een mengkom van de keukenrobot.
Laat op lage snelheid kneden voor enkele minuten tot alles gemengd is , is het deeg nog wat te droog doe je klein beetje water bij. zet daarna een versnelling hoger en laat het deeg een 10 minuten kneden tot het soepel is en niet meer aan de kom blijft kleven.

Laat dit 30 minuten rusten onder plastiekfolie op een warme plaats.

Bestuif werk oppervlak lichtjes met bloem. Stort het deeg uit en sla de lucht uit het deeg.
Maak nu porties van ca. 50 gr deeg, bol deze op. Laat opnieuw 15 minuten rusten onder folie.

Sla de bolletjes plat, zodat de lucht er weer uit is , draai om zodat de sluiting die je bij het opbollen hebt gemaakt naar boven legt. Maak het nu tot een langwerpig stukje deeg door het deeg stevig op te rollen. Maak de uiteinden wat puntiger .

Leg ze op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier, met ruim wat plek tussen. Ze gaan nog in volume verdubbelen bij het rijzen en bakken.

Laat de sandwiches onder plastiek en op een warme plek minstens 60 minuten rijzen. Afhankelijk van de warmte waar je ze laat rijzen kan dit zelfs tot 90 minuten zijn. Ze moeten in volume verdubbeld zijn.

Verwarm de oven ondertussen op 230 graden , onder en boven warmte.

Na het rijzen , de sandwiches voorzichtig doreren met het losgeklopte ei en een zachte kwast . Zorg dat je de rijs niet kapotmaakt!

Bak daarna de sandwiches voor 7 a 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial