Mattentaart

Recept voor 5 mattentaarten :

Ingrediënten :

  • kleine ronde bakvormpjes
  • 2,3 liter verse hoevemelk
  • 1,2 liter verse karnemelk
  • 4 eieren
  • 235 gram suiker
  • een paar druppels vanille- en amandelextract of je kan 80 gram gemalen amandelen gebruiken

Bereiding :

Breng de hoevemelk aan de kook . Als deze kookt onmiddellijk de karnemelk toevoegen.

Op een hoog vuur ongeveer 15 minuten roeren tot de melk stremt, nadien van het vuur nemen en in een neteldoek laten uitlekken gedurende 1 nacht.

De dag nadien neem je het uitgelekte vulsel uit het neteldoek.

Voeg aan het vulsel de eierdooiers, het opgeklopte eiwit, de suiker en de amandelen en het vanille-extract toe.

Breng in de vormpjes een fijne bladerdeeg en druk deze goed aan . Prik de bodems.

Vul de vormpjes met het vulsel.

Leg opnieuw een fijne bladerdeeg over de vormpjes. Verwijder het deeg rond de vormen zorgvuldig met een mes.

Bestrijk de bladerdeeg nu met eierdooiers om het deeg een mooie kleur te geven.

Maak met een schaar in het midden van de vorm een kruisvormige insnijding. (niet te groot) .
Deze insnijding zorgt ervoor dat tijdens het bakken de damp weg kan, zodat er in het vulsel geen holtes ontstaan.

Zet in de oven op 225°C gedurende ½ uur.

Laat na het bakken even uitwasemen alvorens te ontvormen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial