Wortelbrood met komijn

Ingrediënten :

  • 450 gr zonnebrood broodmix – Je kan ook een andere soort gebruiken , zolang het een lichte tarwe is (Maya , lichtbruin tarwe , meergranen,… geen volkoren of rogge want dan wordt je brood veel te zwaar )
  • 50 gr semola (je kan dit weglaten , maar gebruik dan 500 gr zonnebroodmix)
  • 230 gr wortelsap op kamertemperatuur
  • 100 gr geraspte wortel (heel fijn geraspt)
  • 4 gr komijnzaadjes
  • 20 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 8 gr zout
  • 7 gr droge gist (bruggeman)

Bereiding :


Meng de ingrediënten tot een mooi soepel deeg (je kan altijd wat meer wortelsap toevoegen als je deeg te droog is , of bloem bijvoegen als het te vochtig is.

De hydratatie hangt vaak af van de bloemkwaliteit en ook op welke temperatuur deze bewaard wordt .
Ik laat mijn deeg een 90 minuten rijzen op een warme plaats, maar de bedoeling is dat je deeg in volume verdubbeld is (dus dit kan evengoed 60 minuten zijn of zelfs pas op 2 uur .


Vervolgens je deeg doorslaan (de rijs eruit slaan zodat het terug plat is) en vormen tot het gewenste vormpje (lang, rond , wat je zelf verkiest)


Opnieuw laten rijzen op een warme plek (+/- 40 minuten)
Brood afbakken op 220°C , 35 à 40 minuten.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial