Pompoenbrood

voor 1 brood :

Ingrediënten:

 • 200 gr pompoenvlees , geraspt
 • 200 gr pompoenpitten, gehakt
 • 700 gr tarwebloem
 • 2 zakjes(2×7 gr) Dr. Oetker gist
 • 2 afgestreken koffielepels suiker
 • 3 koffielepels zout
 • ½ l warm water
 • Bereiding:

  Zeef de tarwebloem in een mengkom en meng dit met de gist. Voeg de overig ingrediënten toe (van de pitten slechts 175 g). Meng het geheel met een elektrische mixer (kneedhaken), eerst kort in de laagste stand, dan gedurende 5 minuten in de hoogste stand, tot het een glad deeg geworden is. Laat het deeg 15 minuten afgedekt rijzen in een warme ruimte, tot het zichtbaar groter geworden is.
  Vet intussen de bakvorm (rechthoekig 30 cm x 11 cm) in, en bestrooi deze met de resterende pompoenpitten. Verwarm de oven voor op 200°C en kneed intussen het deeg nogmaals kort met de mixer. Doe het deeg in de bakvorm en strijk zo goed mogelijk glad. Laat het deeg nogmaals 10 minuten afgedekt rijzen.
  Schuif de bakvorm onderaan in de oven en bak gedurende 45 min. Snijd het brood na 10 minuten bakken in de lengte door met een scherp mes, met een diepte van 1 cm. Laat na het bakken het brood op een rooster afkoelen.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial