Ciabattabrood met olijven

Ingredienten :

  • 700 gr bloem
  • 25 gr verse gist
  • 4 dl lauw water
  • 1 dl olijfolie
  • 2 tl zout
  • 100 gr zwarte olijven

Bereiding :

Stort bloem en zout op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Roer daarin de gist los in lauw water . doe er de rest van het water en de olie bij en meng tot een plakkerig deeg. Kneed tot het elastisch wordt (ong. 5 min ). Werk er de ontpitte en in stukjes gesneden olijven door. Laat , afgedekt met plasticfolie , rijzen tot het dubbele volume. Verdeel het deeg in twee en vorm twee langwerpige broden , op een ingevette en met bleom bestoven bakplaat. Laat ze rijzen tot het dubbele van het volume. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif de broden met bloem en bak ze 35 min.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial