Madeleinekes met rozijnen

Klassieke madeleines met een extraatje :

Ingrediënten :

  • 150 g bloem
  • 150 g boter
  • 135 g kristalsuiker
  • 10 g lichtbruine suiker
  • 2 g bicarbonaat
  • 3 eieren
  • 10 g acaciahoning
  • 1 vanillestokje
  • 75 gr rozijnen
  • madeleinesbakvorm

Bereiding :

Zeef de bloem in een mengkom, voeg de suikers, bicarbonaat en eieren erbij , de honing en vanillestokmerg ( de stok zelf niet weggooien , doe dit in een pot met kristalsuiker bv en dan heb je gearomatiseerde suiker 🙂 ) toe doe bij het beslag en roer goed door met een garde . Doe de boter er in blokjes bij en roer stevig door tot het deeg glad is . Vervolgens de rozijnen eronder mengen . Als je graag wat minder rozijnen hebt , doe er wat minder dan in . Dit doe je naar eigen smaak. Doe het deeg in een spuitzak en spuit het deeg in de madeleintjes-bakvorm die je eerst een beetje ingevet hebt. Bak dit 5 min in de oven op 210°C, en vervolgens 6 a 7 min op 180°C .

Variatie :

Je kan natuurlijk de rozijnen er ook gewoon uitlaten en dan heb je gewone madeleines !

Voor gemarmerde madeleines :

Maak het beslag (zonder rozijnen) en neem een vierde van het baslag apart , doe daar een 15 gr cacaopoeder bij , of meer als je graag een intensere smaak hebt , Spuit eerst voor 3/4 het gewone beslag in de vormen , dan het chocoladebeslag en ga er met een stokje door in een vlotte beweging , zodat er een licht gemarmerd effect ontstaat . Niet te lang doen , want anders heb je gewoon lichte chocolade madeleines. Zet ze vervolgens in de oven .

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial