Hartige kaas-ham muffins

voor 12 muffins :
Als snack of kan ook als voorgerechtje

Ingredienten :

 • 437 gr zelfrijzend bakmeel
 • 2 el rietsuiker
 • 1 tl bakpoeder
 • 250 gr geraspte cheddarkaas
 • 75 gr hamblokjes
 • 1 ei , losgeklopt
 • 2 dl melk
 • 80 gr gesmolten boter
 • Bereiding :

  Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de bakmeel en bakpoeder in een kom . Doe er de suiker in alsook de kaas en ham. Doe in een kommetje het ei , melk en de gesmolten boter . En kluts dit goed door elkaar . Doe dit nu bij de bakmeel . Roer met een vork tot alle droge ingredienten bevochtigd zijn . Het is de bedoeling dat je een vrij klonterig beslag krijgt. Strijk de muffinbakvorm in met boter en beloem ze lichtjes. Vul de vormpjes met het mengsel voor 2/3 en bek ze gedurende een 20 a 25 minuten. Haal ze uit de vorm en laat ze op een taartrooster even rusten . Serveer ze meteen .

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial