Ingrediënten:
Voor ca. 8 personen
- 1 grote ui, in ringen
- 2 tenen look
- 1 kg bloemkoolroosjes
- 400 gr pompoenblokjes
- 4 liter groentenbouillon
- 1 dl room
- peper, zout
- versgehakte peterselie, naar smaak
- versgehakte bieslook, naar smaak
- Broodsneetjes
- Uitsteekvormen naar keuze
- olijfolie
- truffelboter
- truffelolie
Bereiding:
Smelt wat boter in een ruime pot en stoof de ui, look, bloemkoolroosjes en pompoenblokjes aan gedurende 5 minuten.
Doe de bouillon erbij en laat ca. 30 minuten zachtjes koken, met een deksel een klein beetje schuin op de pot.
Mix de soep en voeg room toe.
Kruid ze met peper en zout en voeg de verse kruiden toe.
Verwarm de oven voor op 200°C, onder en boven warmte
Steek uit de sneden brood hartjes, of sterretjes, (of voor welke gelegenheid dan ook), en leg ze op een bakplaat.
Spray er een klein beetje olijfolie over.
Zet ca. 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Besmeer ze meteen met de truffelboter, zodat deze in de crouton smelt.
Serveer de soep met de croutons en sprenkel er nog een beetje truffelolie extra over.