Gemarmerde pastinaaksoep met peterselieroom en truffelolie

Ingrediënten:
Voor 6 personen

  • 600 gr pastinaak, in blokjes
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 1 preiwit, gesneden
  • 1 teen look
  • 1 raap, in blokjes
  • 1 kleine pink lady appel, geschild en inblokjes
  • 1,5 l groentenbouillon
  • Peper, nootmuskaat
  • Truffelolie
  • 1 dl volle room
  • Handvol verse peterselie
  • Optioneel: gekookt rivierkreeftjesvlees ter garnering en stervormige croutons

Bereiding:

Doe een klont boter in een ruime kookpot, zet op een hoog vuur .
Doe er de look, ui en prei bij, zet het vuur nu medium hoog, en stoof glazig.
Doe pastinaak, raap en appel erbij en stoof 5 minuten verder.
Doe er de bouillon bij, breng aan de kook en laat daarna de soep 20 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Mix de room met de peterselie tot een mooie lichtgroene room.
Niet te lang zodat je geen té dikke room krijgt.
Verdeel de soep over borden, doe de truffelolie erbij in een spiraalvorm en ook de room.
Ga met een sateprikker kriskras door de soep zodat je een gemarmerd effect krijgt.
Serveer met croutons en wat rivierkreeftjesvlees.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch