Aspergesoep

Ingrediënten:
Voor 4 à 6 personen

  • 1 kg witte asperges
  • 1 preiwit, in ringen
  • 1 witte ui, in ringen
  • 1 medium bloemige aardappel, geschild en in brunoise
  • Water
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 50 gr philadelphia natuur
  • Peper, nootmuskaat,
  • Boter
  • Verse gehakte peterselie

Bereiding:

Schil de asperges en breek de uiteinden af, hou de schillen opzij en de uiteinden.
Snij de stengels in kleine stukjes, maar hou de kopjes apart.
Breng 2,5 dl water aan de kook en kook hierin de schillen en uiteinden gedurende 5 minuten
Neem een ruime kookpot en doe er een klontje boter in. Laat dit smelten.
Stoof hierin de ui en prei glazig op een zacht vuur, zorg ervoor de deze niet bruin stooft.
Voeg de aardappel toe en de aspergestukjes.
Stoof een minuutje mee.
Haal de schillen en uiteinden uit het water en voeg het water toe aan de groenten, samen met de bouillonblokjes.
Breng aan de kook en laat 10 minuutjes koken.
Voeg de philadelphia toe en mix de soep.
Voeg de aspergepuntjes toe, wat vers gehakte peterselie en kruid met peper en wat nootmuskaat.
Serveer de soep met nog wat extra peterselie.

Als garnituur kan je gebruiken:
Gerookte zalm, grijze noordzeegarnalen, rivierkreeftjes, stukjes rauwe ham, croutons, gerookte kipstukjes, …

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch