Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:
Voor ca. 8 personen

  • 300 gr kippenborst, in fijne plakjes
  • 1 ui, in halve maantjes
  • 1/2 rode (punt)paprika, in fijne reepjes
  • 1/2 groene (punt)paprika, in fijne reepjes
  • 100 gr sojascheuten
  • 125 gr chinese kool, in fijne reepjes
  • 1 wortel, in fijne julienne
  • 15 gr gedroogde zwarte champignons (in de aziatische supermarkt of online)
  • 1 klein blikje bamboescheuten, in fijne julienne
  • 1 klein blikje ananas op sap, ananas in blokjes en het sap opgevangen
  • 140 gr tomatenpuree
  • 3 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 4 el gembersiroop
  • 5 el ketchup
  • 2 kl sambal oelek
  • 3 kl korianderpoeder
  • 2 1/2 liter kippenbouillon
  • 5 el maïzena, opgelost in een beetje water
  • lente uitjes, in ringetjes
  • rijstolie

Bereiding:

Zet de gedroogde zwarte champignons in wat warm water en laat wellen.
Spoel ze daarna goed en snij grof.
Pocheer de kippenborstplakjes in kokend water. Giet ze af.
Doe een scheutje rijstolie in een ruime kookpot en stoof hierin de wortel, paprika’s en uien in aan gedurende 2 minuten, op een medium vuur.
Voeg de bamboescheutjes toe, tomatenpuree en sambal.
Laat heel even mee stoven.
Doe er de kippenbouillon bij en breng aan de kook.
Meng de ketchup met de sojasaus, gembersiroop, sap van de ananas, korianderpoeder en rijstazijn en voeg dit toe aan de soep.
Laat de soep 5 minuten koken.
Voeg sojascheuten, zwarte champignons, ananasblokjes, gepocheerde kippenlapjes en de chinese kool toe.
Voeg het maïzenapapje toe, roer dit goed door en laat nog een paar minuten doorkoken.
Serveer de soep met wat lente ui ringetjes.

Deze soep is al goed gevuld waardoor het een echte maaltijdsoep is, je zou er ook nog wat rijstnoedels kunnen aan toevoegen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial