voor 4 personen :
dit heeft een volledige nacht nodig om goed op te stijven .
Ingredienten :
Voor de choco-koffiemousse :
Voor de mascarpone :
Verder :
Bereiding :
Voor de mousse :
Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers met de 30 gr suiker wit . Kook de chocodrink met de instant koffie. Giet de warme chocodrink op de eidooiers en blijf goed roeren.
Knijp de gelatine goed uit en doe ze bij de chocodrink , roer goed door . Zet in een koud waterbadje, roer zo nu en dan.
Klop de room op. Klop de eiwitten stijf met de 50 g suiker.
Meng de eiwitten door het koffiemengsel en dan kort de room eronder. Verdeel dit over dessertglaasjes voor 3/4. Laat dit al een uurtje in de frigo staan. Maak ondertussen het mascarponemengsel.
Mascarpone :
Klop de eigelen wit met 1 1/2 el suiker. Meng er de mascarpone goed onder zodat je een gladde massa verkrijgt . Klop de eiwitten stijf met de overige suiker. Meng dit voorzichtig onder de mascarpone. Verdeel dit bovenop de choco-koffiemousse in de dessertglaasjes. Zet dit nu een volledige nacht in de koelkast . Net voor het serveren garneren met de cacaopoeder en een chocolade boontje.