Ingrediënten:
- 350 gr speculaas , verbrokkeld
- 350 gr peperkoek , in kleine stukken
- 50 gr kandijsuiker
- 1 volledig ei en 1 eigeel
- 2 el maïzena Plus
- kandijsiroop
- 1 liter melk , waarvan je een 1/2 dl van opzij houdt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de speculaas en peperkoek en de suiker in een kom en doe er de melk over . Laat dit een 10 minuten trekken . Roer dit vervolgens glad met een klopper. Doe in een kookpot en zet op een zacht vuur , blijven roeren , tot je een binding voelt ontstaan . Meng het restje achtergehouden melk met het volledige , eigeel en maïzena plus tot een papje en doe dit bij het mengsel. Goed doorroeren , niet laten koken . Giet het mengsel in een licht ingevette bakvorm , doe bovenop wat streepjes kandijsuiker en zet dit een 45 minuten in de oven .
Door de streepjes kandijsiroop erbovenop krijg je een “crackel-effect” bovenop de vlaai. Laat ze afkoelen.
Please follow and like us: