Erwtensoep

voor 6 a 8 personen :

Ingredienten :

 • 2 koppen gedroogde spliterwten
 • 2 liter water
 • 1 groene selder , in blokjes
 • 1 dikke wortel , in blokjes
 • 1 ui , fijngesnipperd
 • 3 preien , in ringen
 • 1 dikke aardappel , in blokjes
 • peper en zout
 • wat gemalen laurier , thijm en peterselie
 • Bereiding :

  Laat de spliterwten een nacht weken in koud water. Giet ze af. Doe de selder , wortel en geweekte erwten in een kom en doe er de kruiden naar smaak bij. Overgiet met water en breng aan de kook. Schuim een paar keer af . Dek de pan af en laat de soep een uurtje koken. Doe er de prei en aardappel bij en laat verder koken tot de erwten en andere groenten goed gaar zijn. Mix de soep , duw ze door een zeef en kruid eventueel nog wat bij. Laat ze goed heet worden en serveer.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *