Categories: Sauzen

Dragonsaus

Ingredienten :

  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 2 dl bouillon
  • 1/2 liter room
  • mespuntje mosterd
  • verse of gedroogde dragon
  • zout en peper en citroensap
  • Bereiding :

    Smelt de boter , voeg er de bloem aan toe en roer even door , giet al roerend de bouillon erbij tot een gladde saus ontstaat. Doe er de room bij en laat de saus wat doorkoken , maar blijf roeren. Breng op smaak met peper , zout , citroensap en mosterd. Doe de gehakte dragond door de saus.

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer
    Tags: Dragonsaus

    Recent Posts

    Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

    Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

    15 uren ago

    Groentenpuree met kip-kaasballen

    Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

    3 dagen ago

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    6 dagen ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    1 week ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    1 week ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    2 weken ago