Sauzen

Tartaarsaus

Ingrediënten:
Ca. 400 gr

  • 1 ei, kamertemperatuur
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 2 el water
  • 250 ml zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • 1 el kappertjes, gehakt
  • 1 el zilveruitjes op azijn, gehakt
  • 2 augurkjes op zoetzuur, gehakt
  • 1 el fijngehakte sjalot
  • 2 el verse bieslook, fijngehakt
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 1/2 el verse dragon fijngehakt
  • Hoge maatbeker
  • Staafmixer

Bereiding:

Doe in een hoge maatbeker het volledige ei, mosterd, azijn, water, zout en peper.
Zet de mixer erin en begin te mixen terwijl je geleidelijk aan de olie toevoegt en naar boven toe werkt met je mixer.
Meng alle overige ingrediënten onder de mayonaise.
Je kan de tartaar een week bewaren in de koelkast.

Variatie:
Voeg er eventueel ook een hardgekookt eitje onder, dat je fijngehakt hebt.
Ook heel lekker!

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

2 dagen ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

4 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

7 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

2 weken ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago