Categories: Sauzen

Witloof – garnaalsaus

voor 2 personen :

Ingredienten :

  • 1 dik stronkje witloof
  • 100 gr. garnalen
  • 1 glas witte droge wijn
  • 1/2 dl room
  • paterselie en bieslook , peper
  • 1 theelepeltje currypoeder
  • 1 klein lepeltje visbouillon (poeder)
  • Bereiding :

    Kuis het witloofstronkje en snij in fijne stukjes. Smelt wat boter in een pannetje en stoof hierin de stukjes witloof. Kruid met paper , curry , peterselie en bieslook. Blus met de witte wijn en voeg het lepeltje visbouillon bij. Doe de room erbij en laat dit wat inkoken tot de suas licht gebonden is. Doe er de garnalen bij in en neem van het vuur. Serveer deze saus met tongrolletjes en aardappelpuree.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    3 dagen ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    5 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    7 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    2 weken ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago