Sauzen

Citroen Mayonaise

Ingrediënten:

Voor 1 klein potje:

  • 1 groot ei, kamertemperatuur
  • 1 el pittige mosterd (bv dijon), kamertemperatuur
  • 1 el azijn (mag ook witte wijnazijn zijn)
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 250 ml zonnebloemolie
  • Lange maatbeker
  • handmixer

Bereiding:

Doe in de lange maatbeker het ei, mosterd, azijn, citroensap, peper en zout en vul aan met de olie.
Zet de kop van de mixer zo dat het ei wordt ingesloten.
Begin te mixen en ga stapsgewijs omhoog tot de olie volledig is opgenomen.
Bewaar de mayonaise in een schoon potje, in de koelkast.
Ca. 1 week houdbaar. (ik heb ook al 2 weken gehad, maar proef en ruik dan vooral of de mayonaise nog goed is.)

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

1 dag ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

3 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

6 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago