Wrap

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:
Voor 2à3 personen

  • 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie)
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 100 gr gerookte kippenfilet, in stukjes
  • 1 teentje look, fijngeperst
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 kleine rode paprika, in kleine reepjes
  • 1/2 prei, ringetjes
  • 100 gr paksoi, groen grofgesneden en stengels in kleine stukjes
  • 1/2 chinese kool, fijne reepjes
  • 2 el philadelphia look en fijne kruiden + 60 gr + wat extra
  • Peper, zout
  • 1/2 el Maggi kruidenbouillon in poeder
  • Verstegen Toscane kruidenmix
  • Provençaalse kruiden
  • 2x 50 ml Alpro soja cuisine
  • Maïzena
  • 250 gr geraspte mozzarella
  • Olijfolie
  • Ruime ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Neem een ruime antikleefpan, zet op een medium hoog vuur en bak het gehakt aan, mag nog wat grof van structuur zijn.
Voeg de look en sjalot toe en bak mee.
Voeg er de paprika en prei aan toe, zet het vuur wat zachter en stoof een 3 minuten.
Voeg de stengelstukjes van de paksoi toe en de chinese kool, stoof een minuutje mee.
Voeg er de 2 el philadelphia aan toe, roer goed.
Voeg eveneens 50gr van de geraspte mozzarella toe, de kruidenbouillon en 50 ml soja room.
Zet op een zacht vuurtje en laat ongeveer 5 minuutjes sudderen.
Voeg de gerookte kip toe.
Kruid met peper, zout en toscanekruiden.
Indien de saus nog te waterig is, bindt ze dan bij met maïzena.
Leg de 3 wraps open, smeer er een dun laagje philadelphia over en verdeel 100 gr van de geraspte mozzarella over de 3 wraps.
Verdeel wat van de vlees-groentenmix in het midden van elke wrap en rol strak op.
Leg ze in een ingevette ovenschaal.
Indien je nog wat vlees-groentenmix over hebt, verdeel dit dan rondom de wraprolletjes.
Klop 60 gr philadelphia los, voeg 50 ml soja room toe tot een sausje dat je kan uitstrijken. Voeg er 1 tl Toscane kruiden aan toe.
Verdeel over de 3 rolletjes en verdeel de resterende 100 gr mozzarella hierover.
Verdeel ook een klein beetje provençaalse kruiden hierover.
Zet de schotel ca. 20 minuten in de oven.

receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken donuts

Ingrediënten:Voor 12 donuts 180 gr bloem 105 gr kristalsuiker 1 ei large, op kamertemperatuur 4…

3 dagen ago

Frangipanetaart met frambozen

Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…

5 dagen ago

No bake Cheesecake met fruit

Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…

7 dagen ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

2 weken ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 weken ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

3 weken ago