Appelbeignets

Ingrediënten :

 • 1 ei
 • 4 el bloem
 • 4 el suiker
 • 6 el bier of spuitwater
 • 2 jonagold appelen , ontdaan van klokhuis , ongeschild in dikke schijfjes gesneden ( 1cm )
 • bloemsuiker
 • Bereiding :

  Scheid het eigeel van het eiwit . Meng de dooier met de bloem , 2 el suiker en bier of spuitwater tot een gladde massa. Klop het eiwit stijf met de overige 2 el suiker . Spatel dit voorzichtig door het beslag . Frituur verwarmen op 180 °C. Wentel de appelschijfjes eerst door de bloem , klop ze lichtjes af en haal ze door het beslag . Doe ze meteen in de hete frituurolie . Leg er max. 2 of 3 per keer in de olie . Bak ze aan elke zijde 3 minuten en laat ze uitlekken op een keukenpapier . Serveer meteen en bestrooi met wat bloemsuiker.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial