Amandelcake

voor 1 cake:

Ingrediënten :

 • 250 gr zachte boter
 • 250 gr gezeefde zelfrijzende bloem
 • 240 gr suiker + 10 gr vanillesuiker
 • 4 eieren
 • 100 gr amandelpoeder

  Voor het glazuur:

 • 100 gr gezeefd poedersuiker
 • 1 a 2 el water
 • Bereiding :

  Verwarm de oven voor op 180°C . Doe in een grote mengkom de boter en roer deze zacht. Voeg er een voor een de eieren bij en klop goed onder. Geleidelijk aan de suiker toevoegen en de gezeefde bloem . Alles heel goed mengen tot er een homogene massa ontstaat die klonterloos is . Meng er nu het amandelpoeder onder. Vet een cakevorm in en bebloem hem lichtjes , doe het beslag in de vorm. Zet de cake in de oven gedurende ca. 50 min. De cake is gaar als je met een breinaald erin gaat en er geen deeg meer aan de naald hangt. Haal hem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster , bestrijk met de glazuur.

  Glazuur:
  Vermeng de bloemsuiker en het water tot je een vaste , kleverige massa verkrijgt. Doe dit over de bovenkant van de afgekoelde cake en laat het glazuurlaagje verharden.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial