4/4 cake

voor 1 cake:

Ingrediënten :

 • 250 gr. bloem ( zelfrijzende ofwel gewone , maar dan moet u wel bakpoeder toevoegen )
 • 250 gr. kristalsuiker
 • 250 gr. zachte boter
 • 4 eieren
 • Bereiding :

  Doe de boter in een kom en roer deze zacht . Doe er 1 voor 1 de eieren bij en maak hierbij krachtige bewegingen. Doe er de suiker bij en de gezeefde bloem. Krachtig mengen zodat het deeg luchtig wordt. Doe dit in een ingevette bakvorm en zet in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende een uurtje.

  Tips :

  Ga met een priem in de cake op het einde van de baktijd , komt hij er droog uit dan is de cake gaar . Doe de oven zeker niet open in de eerste 3 kwartier van de baktijd , anders gaat de cake invallen . Met enkele druppels kirsh-essence geef je je cake een aparte toets.

  Variaties :

  Marmercake :

  Ga op dezelfde wijze tewerk , de helft van het beslag vermengen met 20 gr. cacaopoeder , bij het andere deeg doen en met een lepel door elkaar halen , zodat je een marmerstructuur krijgt. Je kan ook met 3 kleuren werken : bv. door een derde deel van het deeg te vermengen met enkele druppels rode levensmiddelenkleurstof.

  Chocoladecake met geconfijte sinaasstukjes :

  Maak het beslag hetzelfde klaar , maar doe er 40 gr. cacaopoeder bij en meng er stukjes geconfijte sinaasappel door. Eventueel nog enkele druppels Mandarine de Napoleon of cointreau.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial