Lasagnette met varkenshaasje, pompoen, broccoli, champignons en spinazie in lichte curryroom

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 125 gr volkoren lasagnevellen
  • 250 gr varkenshaas, in kleine blokjes
  • 1/2 broccoli, kleine roosjes
  • 200 gr butternut pompoen, in blokjes van 2 cm
  • 100 gr verse spinazie
  • 125 gr kastanjechampignons, in partjes
  • 1 kleine sjalot, fijn gesneden
  • 2 teentjes look, fijngeperst
  • 250 ml light kookroom (7%)
  • Water
  • 1 el gele currypasta
  • Eventueel wat curry madras
  • Peper, zout
  • Diepe antikleefpan

Bereiding:

Breek de lasagnevellen in stukken. Probeer ongeveer de stukken even groot te breken.
Doe wat olie in de antikleefpan en zet op een medium hoog vuur.
Doe de champignons en pompoen hierin en bak ze 2 minuten.
Doe er de broccoli bij, sjalot en look en bak 2 minuten verder.
Kruid de blokjes varkenshaas met peper en zout en voeg toe aan de groenten.
Bak 2 minuten verder.
Haal uit de pan.
Doe in dezelfde pan de stukken lasagnevellen , doe er water bij tot ze net onder staan.
Breng aan de kook en kook tot de stukken beetgaar zijn, op een vrij hoog vuur.
Het water zal ook reduceren.
Voeg er de currypasta aan toe, roer tot het goed is opgelost.
Voeg de kookroom toe, roer door en laat even doorkoken (1 min)
Doe de groenten en het vlees erbij, roer goed om en laat 2 minuutjes verder pruttelen, doe er eventueel wat curry madras bij als je nog wat meer currysmaak wil.
Ondertussen zou de saus ook moeten beginnen binden.
Voeg er spinazie aan toe en laat deze slinken.
Roer goed door, kruid bij met peper en zout indien nodig, en serveer meteen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch