Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 300 gr varkensgehakt
- peper en zout
- 2 el paneermeel
- 1 eierdooier
- 1 tl mosterd
- 1/2 el gehaktkruiden
- 150 gr korte volkoren penne
- 1 el italiaanse kruidenmix
- 350 ml heinz tomato frito
- 30 gr tomatenconcentraat
- water
- 1 blokje groentenbouillon
- 100 gr verse jonge spinazie
- 1 rode puntpaprika, in blokjes
- 1 teentje look, geperst
- 1 sjalot fijngesneden
- 100 gr paremezaanse kaas (helft geraspt, helft in schaafsel)
- olijfolie
- diepe antikleefpan met deksel
Bereiding:
Maak van het gehakt balletjes: meng het gehakt met het paneermeel, eigeel, mosterd en gehaktkruiden.
Vorm er balletjes van .
Bak de balletjes rondom goudbruin op een middelhoog vuur, in een diepe antikleefpan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Haal ze eruit en hou even opzij.
Doe een nieuw scheutje olie in dezelfde pan.
Fruit de look en sjalot hierin op een medium vuur, doe het tomatenconcentraaterbij en de italiaanse kruiden.
Fruit dit 1 minuut mee, voeg de paprika toe, bouillonblokje en de penne. Roer goed om en voeg 2 dl water en de frito saus erbij.
Meng goed, zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje een 10 minuutjes sudderen.
Check af en toe even, indien nodig voeg je scheutjes water bij.
Voeg de balletjes opnieuw toe en laat nog 5 a 10 minuten verder sudderen.
Voeg de spinazie en de geraspte parmezaan toe, meng goed door tot de spinazie wat geslonken is.
Kruid bij met peper en zout.
Neem van het vuur en serveer met de parmezaanschilfers.