Eenpansgerecht van orzo met kip, prei en pesto

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 gr (volkoren) orzo
  • 3 preien, gekuist en in stukken van 4 cm
  • 2 teentjes look, fijngeperst
  • 300 gr kipfilet, in reepjes
  • 4 dl groentenbouillon
  • 50 gr philadelphia look en fijne kruiden
  • 30 gr groene pesto
  • peper en zout
  • 1 tl oil&vinegar Griekse kruiden (opioneel)
  • 1/2 el kippenkruiden

Bereiding:

Doe wat olie in een diepe antikleefpan en bak hierin de kippenreepjes gedurende 5 minuten op een medim hoog vuur.
Kruid ze met de kippenkruiden.
Haal ze even uit de pan.
Doe weer wat olie erin, stoof de preistukken en look aan gedurende 2 minuten en voeg de orzo toe.
Doe er ook de griekse kruiden bij.
Doe er de bouillon bij , zet een deksel op de pan en laat ca. 15 minuten garen op een zacht vuur of tot de orzo beetgaar is.
Voeg indien nodig water bij.
Voeg de kip weer toe, meng goed onder en laat nog enkele minuutjes verder pruttelen.
Meng er de philadelphia en pesto onder, kruid bij met peper en zout.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch