Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 150 gr kleine penne of korte macaroni
- 300 gr puur rundsgehakt
- 1 ui, fijngesneden
- Zout en peper
- 1 el provençaalse kruidenmix
- 1/2 el paprika
- 1/2 kl lookpoeder
- 40 gr tomatenpuree
- 2 el worchestershire saus
- 3 dl rundsfond
- 1 dl room
- 3 el gehakte augurken (opgelegd in zoetzuur) + 1 el extra voor de afwerking
- 150 gr geraspte cheddar
- 50 gr geraspte gruyére
- 1 el verse hakte peterselie
- Tomaat, in schijfjes
Bereiding:
Doe een scheutje olijfolie in een diepe en ruime antikleefpan.
Zet op een mediumhoog vuur en fruit de ui glazig.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit heel even mee.
Doe provençaalse kruiden, paprika en lookpoeder erbij. Roer goed door.
Voeg de worchestershire toe, de fond en de room.
Goed alles even goed om en doe er de pasta bij.
Roer door en zet het vuur nu op medium laag en een deksel op de pan.
Laat op zacht vuur sudderen tot de pasta gaar is( ca. 10 a 15 minuten), voeg zo nodig wat bouillon toe en roer af en toe.
Voeg 100 gr cheddar en de gruyére door de pasta en de augurken.
Kruid bij met peper en zout..m,
Zet het vuur uit, strooi de overige cheddar gelijkmatig over de pasta met de gehakte peterselie en de overige augurken en zet het deksel op de pan.
Door de warmte vormt dit een extra cheesy laagje.
Serveer met wat schijfjes tomaat.