Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 250 gr ovengebakken ham Meesterlyck, in fijne kleine blokjes
- 2 stengels prei, fijngesneden
- 1 wortel, brunoise
- 125 gr (kastanje)champignons, brunoise
- 1 teentje look, fijngeperst
- 1 pakje (150 gr) boursin met truffelsmaak
- 5 dl melk
- 50 gr versgeraspte parmezaanse kaas
- Peper en zout
- 1 kl truffelpoeder
- Maïzena
- 1/2 pakje bertagni verse lasagnevellen
- 100 gr gratinkaas
- 1 el versgehakte peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht.
Verhit wat olijfolie in een diepe antikleefpan of een medium hoog vuur.
Stoof de wortelen 5 minuutjes aan, voeg de look , champignons en prei toe en stoof nog 5 minuten verder.
Voeg de boursin toe en de melk, zet hetvuur wat zachter en laat dit 5 minuutjes pruttelen.
Voeg de parmezaanse kaas toe, kruid met peper en zout en extra truffelpoeder, voeg ook de hamblokjes toe.
Eventueel de saus wat binden met maïzena, als ze toch net wat te loperig is.
Doe in een ovenschaaltje een dun laagje saus, leg er lasagnevellen op , opnieuw dunne laag saus, velletje lasagne, dunne laag saus , ….
Ga zo door tot de saus op is, maar zorg dat je wel eindigt met de saus.
Strooi er royaal gratinkaas op.
Zet in de oven en bak ca. 20 minuten tot de kaas goudbruin is.
Laat een kwartiertje staan voor je de lasagne aansnijdt.
Strooi er wat verse peterselie over.