Compote van veenbes met kumquats

Ingrediënten:
Ca. 250 gr

  • 150 gr verse veenbessen (diepvries kan ook)
  • 125 gr kumquats, in 4 gesneden (zoveel mogelijk pitjes verwijderen)
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 1 dl water
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • 2 steranijsjes
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1/2 tl Oil&Vinegar Winter Spice mix (pumpkin spice zou ook kunnen)

Bereiding:

Doe alles samen in een steelpannetje en breng even aan de kook.
Zodra het kookt, zet je het vuur laag.
Laat minstens 30 minuten zachtjes pruttelen.
Roer af en toe eens.
De compote is klaar als deze mooi is ingedikt.
Laat afkoelen en haal nadien de steranijs en kaneelstok eruit.
Lekker op een toast, kaas, bij een camembert fondue, bij Wild, gevogelte, zelfs bij desserts.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch