Volkoren bechamelsaus

Een gezondere variant op de klassieke witte saus.
De saus ziet er iets bruiner uit door het volkorenmeel, maar is net zo smakelijk !

Ingrediënten:
Voor 4 personen:

  • 40 gr alpro soja bakken en braden
  • 40 gr anco volkoren patisserie meel
  • 5 a 6 dl sojamelk (of haver, rijst, gewone melk)
  • Beetje citroensap
  • Peper, zout, nootmuskaat

Voor de mornaysaus: (kassaus):

  • 40 gr philadelphia (natuur, kruiden of extra proteïne)
  • 40 gr geraspte cheddar
  • 40 gr geraspte gruyère
  • 1 eierdooier

Bereiding:

Smelt de boter in een pannetje op een medium hoog vuur.
Voeg de bloem toe en bak de bloem ca. 2 minuten, onder voortdurend roeren.
Voeg de melk beetje bij beetje toe en klop goed door zodat je geen klontjes hebt. (Start met 5 dl , vindt je de saus te dik, kan je nadien meer toevoegen).
Onder voortdurend roeren breng je de saus lichtjes aan de kook.
Laat een 2 minuutjes doorkoken (blijf roeren!) en neem van het vuur.
Breng op smaak met kruiden en wat citroensap.

Indien je er mornaysaus van wil maken:
Voeg de kazen toe aan de warme saus en roer goed door tot deze gesmolten zijn. Klop de eierdooier los en meng door de saus. Breng extra op smaak, indien nodig.
Heb je de saus liever wat minder dik, voeg dan wat extra melk toe .
Je kan uiteraard ook extra kaas toevoegen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial