Ingrediënten:
Ca. 400 gr
- 1 ei, kamertemperatuur
- 1 el mosterd
- 1 el azijn
- 2 el water
- 250 ml zonnebloemolie
- Peper en zout
- 1 el kappertjes, gehakt
- 1 el zilveruitjes op azijn, gehakt
- 2 augurkjes op zoetzuur, gehakt
- 1 el fijngehakte sjalot
- 2 el verse bieslook, fijngehakt
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 1/2 el verse dragon fijngehakt
- Hoge maatbeker
- Staafmixer
Bereiding:
Doe in een hoge maatbeker het volledige ei, mosterd, azijn, water, zout en peper.
Zet de mixer erin en begin te mixen terwijl je geleidelijk aan de olie toevoegt en naar boven toe werkt met je mixer.
Meng alle overige ingrediënten onder de mayonaise.
Je kan de tartaar een week bewaren in de koelkast.
Variatie:
Voeg er eventueel ook een hardgekookt eitje onder, dat je fijngehakt hebt.
Ook heel lekker!
Please follow and like us: