Ingrediënten:
Voor 4 tot 6 personen
- 500 gr varkens-kalfsgehakt (rund of kip kan uiteraard ook)
- 2 el spaghettikruiden
- 1/2 el gedroogde basilicum
- 1/2 el gedroogde bieslook
- 1 el maggi kalfsfond in poeder
- 2 laurierblaadjes
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 2 teentjes look, geperst
- 1à2 wortelen, in brunoise
- 1 rode en 1 groene paprika, in brunoise
- 1/2 kleine courgette, in brunoise
- 1 pot (520 gr) tomatensaus voor bolognese (palazzo-Aldi)
- 1/2 fles (250 gr) Heinz Tomato frito roasted garlic en mediterranean herbs
- 50 gr tomatenconcentraat
- water
- olijfolie
Bereiding:
Doe een scheut olijfolie in een diepe pan en verhit deze op een medium hoog vuur.
Bak hierin het gehakt rul, voeg sjalot en look toe en laat even mee stoven.
Voeg de laurier en wortels toe, roer even goed om en stoof de wortels 5 minuten mee onder deksel op een iets zachter vuur.
Voeg de spaghettikruiden toe, het tomatenconcentraat en de kalfsfond, paprika en courgette, laat een minuutje meestoven.
Voeg de tomatensaus en tomato frito toe en 4 dl water.
Roer eens goed door, zet het deksel op de pan en laat dit een op een zeer zacht vuurtje 30 minuten pruttelen.
Voeg, indien nodig, water toe.
Voeg de laatste 2 minuten de bieslook en basilicum toe.
Serveer met spaghetti, cappelini, bucatini, tagliatelle, … of kan ook met korte pasta’s zoals penne, paccheri, spirelli, macaroni….
Of gebruik ze voor een pizza, kan perfect!
De saus kan makkelijk 5 dagen bewaard worden in de koelkast en kan ook perfect ingevrozen worden.